3. ja 4. päivä

Banaani. Tuo eettistä ahdistusta aiheuttava hedelmä on toistaiseksi ollut kiireisten aamujen ja unohtuneen lounaan pelastuksena, takuuvarma muoviton pikaostos. Niin kätevästi luonnon itse pakkaama paketti energiaa ja masun täytettä. Ostan aina Reilun kaupan luomubanaaneja, mutta silti ne tulevat kaukaa ja silti mietin tuotantopään työntekijöiden oikeuksia, tuholaismyrkkyjä ja plantaaseja sademetsien reunoilla. Kaikista pahimmat myrkyt on onneksi jo kielletty, mutta tarinat hedelmättömistä, syöpään sairastuneista banaaninviljelijöistä saavat minut säännöllisesti tunnontuskiin smoothieaineksia ostaessani (tästä on tehty dokumentteja ja kirjoitettu artikkeleita, täytyypä perehtyä taas tämänhetkiseen tilanteeseen). Joka tapauksessa, muovittomuus alkaa pikkuhiljaa iskostua, banaaneilla ja ilman.

Banaanien lisäksi olen näinä päivinä ollut kiitollinen Hakaniemen kauppahallista. Kävin siellä ostamassa tarpeita salaattiin, jonka vien perjantaina ystävän juhliin. Tomaatteja, paprikaa, fenkolia, keräsalaattia, kesäkurpitsaa, kaikki ilman muovipakkauksia. Kotona kyllä mietin, että mitä jos kasvikset tulevat kauppiaille muoviin pakattuna ja toritunnelman takaamiseksi pakkaukset vaan otetaan pois, tätä voisi ensi kerralla ostoksilla käydessä kysyä (tohtivatkohan vastata jos osunkin oikeaan?). Järjetöntähän se kyllä olisi, mutta myynnin edistämiseksi tehdään vaikka mitä.

Muovittomien kasvisten ihmemaa on nyt siis löytynyt, hieman kalliimpia ne kyllä ovat kauppahallissa. Aionkin näiden viikkojen aikana seurata myös sitä, kuluuko ruokaostoksiini enemmän rahaa. Muut ruokatarpeet ovat löytyneet ihan tavallisesta ruokakaupasta, esimerkiksi salaattia varten ostin  kikherneitä metallitölkissä ja hirssiä pahvipaketissa (jälkimmäistä ostan aina juuri tässä pakkauksessa). Kauramaitoa tein itse, siitä lisää myöhemmin.

(Unohtui ottaa kuva kauppahallista ja värikkäistä ostoksistani, yllä oleva kuva löytyi täältä: https://www.likealocalguide.com/helsinki/hakaniemen-kauppahalli)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s